Bilorientering   06/09/20

Forsvar af DM titel indledt med 2. plads
De forsvarende Danmarks Mestre, Børge Holm og Jørn Mørup, blev nr. 2 i årets første DM afdeling
Lige som så mange andre sportsgrene er bilorientering også ramt af corona situationen. Det har haft den betydning, at deltagerne skulle helt hen i september før første afdeling om dette års Danmarks Mesterskab kunne afvikles. Samtidig er DM sæsonen skåret ned fra de planlagte 6 afdelinger til i år kun 4 afdelinger.

Derfor skulle de forsvarende danske mestre Børge Holm, Thy Motor Sport og Jørn Mørup fra Struer & Omegns Motor Sport være klar fra start da DM sæsonen lørdag blev indledt ved Horsens i et løb arrangeret af Aarhus Automobil Sport.

De forsvarende Danmarks Mestre Børge Holm og Jørn Mørup er her på vej mod en 2. plads, da første afdeling om årets DM lørdag blev kørt ved Horsens.
(Foto: Bjarne Andersen)

Holm og Mørup har vundet DM guldet de sidste 6 år i træk, men før den række var brød-rene Harald og Jan Søndergaard fra Ikast mange dobbelte mestre. Det skulle da også vise sig, at det var de to mandskaber der kæmpede om sejren i mesterklassen.

Begge mandskaber gennemførte ruten med 5 fejlkørsler og dermed 125 strafpoint på rutekontroller, men det blev dog Ikast mandskabet, der trak det længste strå, da de gen-nemkørte ruten med en tid, der var 16 minutter hurtigere og dermed 16 strafpoint bedre end Holm og Mørup.

Sidste års sølvvindere Frederikssund mandskabet Bjarne Hansen og Jan Johansen slut-tede på løbets 3. plads 87 strafpoint efter Holm og Mørup.

Struer OMS havde et mandskab mere til start. Morten Jæger og Bent Mikkelsen blev nr. 5 i mesterklassen. Holdet var hurtigst gennem ruten, men med 10 fejlkørsler rakte det kun til en 5. plads.

De næste 2 DM afdelinger afvikles i oktober hhv. ved Roskilde og på Sydsjælland inden mesterskabet afsluttes i november ved Kjellerup.