Bilorientering   08/08/21

Tilfredse deltagere ved internationale bilorienteringsløb ved Viborg
Viborg var centrum for de to første afdelinger om det Nordeuropæiske Mesterskab i bilorientering.

Selv om arrangørerne havde håbet på større deltagelse fra udenlandske mandskaber blev de 2 første afdelinger om årets Nordeuropæisk Mesterskab i bilorientering succesfuldt afviklet.

Fredag deltog 39 hold i Ryds Bilglas Løbet. Løbet var tællende både som første afdeling om det Nordeuropæiske Mesterskab og en afdeling om Jysk/Fynsk Mesterskab. Lørdag deltog 46 hold i TJEK Revision Løbet. Et løb der ud over at tælle som 2. afdeling af det Nordeuropæiske Mesterskab også talte til både DM og JFM.

Fredagens løb foregik lige rundt omkring Viborg. Efter starten hos Ryds Bilglas blev første etape afviklet i Neckelmanns Plantage og Skrikes Plantage, anden etape i Industrikvarteret i Viborg, tredje etape blev afviklet ved Kirkebæk og Ravnstup inden mandskaberne sluttede af med sidste etape i Naturstyrelsens statsplantager Viborg Krat og Viborg Hedeplantage.

Salgschef Erik Esborn fra Ryds Bilglas sender første mandskab, Ole Bach og Bjarne Agesen fra Thisted, afsted på fredagens rute.

Specielt skov etaperne blev fremhævet af deltagerne som unikke og som et fantastisk terræn til bilorienteringsløb. Arrangørerne, der fredag var Struer & Omegns Motor Sport, havde strammet sværhedsgraden i forhold normale løb, og det betød at det blev temmelig sent, inden fredagens arrangement var afsluttet. Først kl. 02.57 natten til lørdag kunne den endelige resultatliste underskrives for de sidste udenlandske mandskaber.

Borgmester Ulrik Wilbek startede første mandskaber.
Lørdagens rute, der var arrangeret af Randers Auto Sport, startede om eftermiddagen og var længere, men til gengæld var sværhedsgraden sænket. De første mandskaber blev sendt afsted på ruten af Viborgs borgmester, Ulrik Wilbek. Ulrik Wilbek havde forud for starten budt alle deltagerne velkomne til Viborg og udtrykte glæde over gæsterne til byen. Selv om deltagerne primært var kommet til Viborg for at konkurrere i bilorientering, var det borgmesterens håb at man også tog sig tid til at nyde den flotte natur omkring Viborg.

Viborg borgmester Ulrik Wilbek løfter startflaget for første mandskab på ruten, Far og søn fra Bjerringbro Kurt Rasmussen og Alexander Rasmussen. Til venstre i billedet er det de 2 løbsledere: Jørn Mørup (længst tv) løbsleder for Ryds Bilglas Løbet om fredagen og Egon Brøndum Nielsen der var løbsleder for TJEK Revision Løbet om lørdagen.

Ruten gik i mere åbent terræn fra Overlund over Tapdrup, Vejrumbro og Ørum til Forskningscenter Foulum, hvor der blev afviklet en hel etape. Sidste etape blev kørt i Fastruplund Skov.

Ligesom den sidste etape i Fastruplund gik i gang åbnede sluserne sig fra himlen med et massivt regnvejr. Arrangørerne valgte derfor at tage etapen ud som tællende for klassen med de udenlandske deltagere for ikke at få opkørt vejene i skoven.

De to arrangerende klubber høstede mange roser for det store arbejde, der var lagt i at tilrettelægge ruterne. Selv om specielt de udenlandske deltagere var voldsomt udfordret på sværhedsgraden i fredagens løb, var deltagerne glade for arrangementet.

Terrænet omkring Viborg blev fremhævet som perfekt til bilorientering og rammerne hos TJEK Revision, hvor løbet sluttede begge aftener med spisning for deltagerne, fik også stor ros med på vejen.

Vinderne af de 2 afdelinger om Nordeuropæisk Mesterskab i bilorientering blev fanget på samme foto: Til venstre er det Ikast mandskabet Harald Søndergaard og Jan Sønder-gaard, der vandt fredagens Ryds Bilglas Løbet og forrest Thisted/Struer mandskabet Børge Holm og Jørn Mørup, der vandt lørdagens TJEK Revision Løbet.

De næste 2 afdelinger om det Nordeuropæiske Mesterskab i bilorientering afvikles i Sverige den første weekend i oktober inden mesterskabsserien afsluttes i Finland midt i oktober.

Resultater Ryds Bilglas Løbet, 1. afdeling om Nordeuropæisk Mesterskab i bilorientering fredag den 6/8 2021.