Super 1600   31/07/07

Martin Johansen til VM
Når VM Rallyet ”RALLYE DEUTSCHLAND” afvikles 17-19 august er det med deltagelse af Martin Johansen i hans Suzuki Swift super 1600.

Løbet er en afdeling af VM serien i rally, der tæller 16 løb rundt omkring i hele verden og det er den absolutte top indenfor rally der deltager.

For Martin Johansen er det en drøm der er gået i opfyldelse. ”Det har været en målsætning for mig helt fra starten af min karriere at deltage i et VM rally så det er dejligt at nå dette mål – så må vi hvad det næste udfordring skal være” siger Martin Johansen.


Martin Johansen glæder sig til at vise sit potentiale ved VM i Tyskland.
(Foto: Thore Sørensen)

Det bliver spændende og meget udfordrende at deltage i et løb hvor vi kører 360 kilometer hastighedsprøver, hvilket svarer til en ½ sæson i DM serien i Danmark og hvor prøverne samtidigt foregår i et udfordrende terræn. Her er det ikke er nok at have en hurtig bil der kan køre stærkt når det går lige ud, som det af og til gør i Danmark.

Det bliver også en stor oplevelse at køre mod ”profferne”. Ud af de ca. 26 biler i vores klasse kører de 16 hele VM serien og de kommer direkte fra en VM afdeling i Finland så de vil være oppe i et højt konkurrencetempo helt fra starten. Derfor har vi ikke ambitioner om at vinde super 1600, men vi vil bruge løbet til virkelig at få vores Suzuki Swift super 1600 ind under huden og forhåbentligt også lure nogle staldtips hos de andre Suzuki kørere. Vi er blevet lovet support fra Suzuki Sport Europa, der driver Suzukis VM team.


Martin Johansen kommer bl.a. til at kæmpe mod den førende i VM serien, P.G. Anderson i hans
(Foto: Thore Sørensen)

Da løbet er en afdeling af VM er det naturligt nok meget professionelt arrangeret og intet er overladt til tilfældighederne, for med over 100 topteams, ca. 250.000 tilskuere og mange kommercielle interesser kan der hurtigt opstå kaos. Derfor er der mange regler og procedurer vi normalt ikke har i Danmark, men som er nødvendige ved denne type løb supplerer Codriver Finn Thomsen: Der er mange ting som skal gå op i en højere enhed for at få det til at fungere og derfor er teamet blevet udvidet til næsten dobbelt størrelse for at kunne håndtere det praktiske i dette løb. Anders Lysen, der selv er en erfaren rallykører, vil fungere som teamchef og han har det meste af sit eget rallyteam med som ekstra teampersonale.

Martin Johansen og Finn Thomsen kører til Trier allerede mandag den 13. august for at køre prøverne igennem og lave sikkerhedsnoter. Teamet følger efter tirsdag den 14. august for at kunne være klar til at få bilen gennem teknisk kontrol og for at få indrettet servicepladsen. Der er shake down om torsdagen, fredag morgen starter selve rallyet og det er slut søndag sidst på eftermiddagen.

Teamets Suzuki Swift er igen samlet efter at den har været fuldstændig adskilt her i sommerferieperioden for at kontrollere alt forud for den store udfordring i Tyskland så efter et par testdage her i Danmark er vi klar til afgang.

Suziki Motorsport Danmark
Finn Thomsen


Læs mere om:
  • Martin Johansen

  •  
    Reklamer

    H.I. Auto


    Bruno Hansen Motorsport


    Yokohama Advan dæk