DM Rally   27/10/20

John Frederiksen og Thomas Holm Hansen sluttede med bronze
Var uheldige i slutningen af finaleløbet på Djursland
- Vi havde ellers været fint gennem den chikane flere gange tidligere, men på dagens allersidste prøve kom vi i clinch med den, og så var det slut. Vi kom ikke noget til, og bilen dårligt nok heller. Et nyt joint og lidt plastic, så er den klar igen, konstaterede John Frederiksen efter en ærgerlig sortie fra Djurs Rally - årets sidste DM-runde på Djursland.


Efter justering af motorens indsprøjtningstryk kom der mere ro og fart i BMW-holdet, som trods kollisionen med en chikane sluttede med en bronzemedalje i årets DM-opgør.
(Foto: specialpress@gmail.com)

For Team Hyllinge Racing startede dagen med ujævn motorgang i teamets ellers så velkørende BMW Compact. Bedre blev det ikke af en længere ventetid på grund af et uheld på dagens første hastighedsprøve.


Thomas Holm Hansen og John Frederiksen på vej til at trække i ”arbejdstøjet“ for at sikre sig en plads på sejrspodiet i DM-finalen på Djursland.
(Foto: specialpress@gmail.com)

- Mens vi ventede, begyndte det at regne, så dækkene fik svært ved at bide fast i asfalten, da vi omsider kom afsted på 15,2 kilometer lange rundbane. Der kom nogle enorme stikflammer fra udstødningen, og jeg begyndte at frygte, at motoren ville gå i stå. Ved den første servicepause fandt vore dygtige hjælpere ud af, at trykket i indsprøjtningsdyserne var 6,2 bar og det må maksimalt være 6,0 bar. Trykket blev sænket til 5,9 bar og så kørte bilen, som den skulle, forklarede John Frederiksen efter løbet.


Tre gange skulle bilerne gennemkøre den otte kilometer lange hastighedsprøve i Skramsø Plantage, og det skarpe venstresving blev noget af en prøvelse.
(Foto: specialpress@gmail.com)

Efter nogle mindre effektive tider på dagens tre første hastighedsprøver kom der mere fart i bilen, så før starten på dagens niende og sidste hastighedsprøve var Team Hyllinge Racing foran Carsten Jensen og Michael Fasterholdt i Renault Clio R3T, og dermed på vej mod en samlet andenplads og DM-sølv.

Men så kom der lige en chikane på tværs.
- Det var på rallyets powerstage, hvor vi kunne hentes ekstra point ved at være blandt de fem hurtigste, men så fik jeg bremset for sent. Chikanen - en stor plasttønde - fik et smækkys, og vi røg gennem et elektrisk trådhegn og endte på afveje med et knækket joint i det ene forhjulsophæng. Dermed var løbet kørt for vort vedkommende. DM-sølvet glippede, men vi kom dog på podiet som bronzevindere og har desuden vundet Yokohamamesterskabet Øst i vores klasse, så noget har vi da fået med hjem, fastslog John Frederiksen.


(Foto: specialpress@gmail.com)

Efter det hæsblæsende pointopgør i Djurs Rally, hvor både klassens guldvinder Kim Boisen, sølvvinderen Carsten Jensen og bronzevinderen John Frederiksen efter formiddagens halvvåde føre gik til stålet på de sidste seks hastighedsprøver har Team Hyllinge Racing en enkelt opgave tilbage i denne sæson: Finalen i Yokohamamesterskabet, som efter planen køres på ”Kolding Raceway“ den 7. november.

- Vi ved endnu ikke, om regeringens nyeste restriktioner vil spænde ben for dén finale, men hvis den kan gennemføres, er vi klar. Selvom bilen ser farlig ud efter uheldet på Djursland, kan den i løbet af et par timer stå klar til start, tilføjede John Frederiksen.

Morten Dam - autoMOTIV/specialpress


Læs mere om:
 • Randers
 • 24/10/20 - Randers - DM Rally

 •  
  Reklamer

  H.I. Auto


  Yokohama Advan dæk


  Bruno Hansen Motorsport