Bilorientering   01/11/20

1 fejl var 1 for meget. Børge Holm og Jørn Mørup går glip af DM-guldet
Selv om der mangler en afdeling kan de forsvarende Danmarks Mestre i bilorientering ikke længere nå guldet.

Efter at Børge Holm, Thy Motor Sport og Jørn Mørup, Struer & Omegns Motor Sport gen-nem de sidste 6 sæsoner har kørt DM guldet i bilorientering til det nordvestjyske så er det nu afgjort, at guld medaljerne skifter hænder i denne sæson.

Det ligger fast efter den 3. af ialt 4 afdelinger om DM i bilorientering lørdag blev afviklet på Møn med Sydsjællands Automobil Klub som arrangør.


Det bliver ikke til det 7. Danske Mesterskab i træk for de forsvarende Danmarks Mestre i bilorientering, Børge Holm, Thisted og Jørn Mørup, Struer i denne DM sæson. På trods af en 2. plads ved lørdagens DM afdeling på Møn, kan de ikke længere nå DM-guldet, selv om de på lørdag har endnu en afdeling til at opnå point.
(Foto: Bjarne Andersen)

For Børge Holm og Jørn Mørup lå det fast inden løbet, at der skulle en sejr på kontoen, hvis de ville tilbage i guld kampen. Det gik faktisk også ret godt for det nordvestjyske mandskab, der gennemførte løbet med kun 1 fejlkørsel, det skulle dog vise sig at være 1 fejl for meget.

Det var Ikast brødrene Harald og Jan Søndergaard der startede bedst. Efter de første 3 etaper lå Ikast mandskabet i spidsen med kun 8 strafminutter. Børge Holm og Jørn Mørup var også fejlfri så langt og indtog andenpladsen med 14 strafminutter, mens Frederiks-sund mandskaber Bjarne Hansen og Jan Johansen lå treer med 18 strafpoint.

På løbets 4 etape blev Søndergaard brødrene noteret for 2 fejlkørsler med 2 x 25 strafpo-int til følge. Herefter var det Holm og Mørup der overtog føringen, dog med Hansen og Johansen lige i hælene, kun 4 strafpoint efter.

På løbets 6. og næstsidste etape kom Holm og Mørups eneste fejlkørsel i løbet. Selv om det kun blev til denne ene fejl i løbet, var det en fejl for meget. Frederikssund mandskabet Bjarne Hansen og Jan Johansen fortsatte nemlig deres fejlfrie kørsel og sluttede løbet som en sikker vinder. Da det var 2. afdeling i træk Frederikssund mandskabet vandt, har det Nordsjællandske mandskab nået så mange point, at Holm og Mørup ikke længere kan nå dem i den samlede stilling, selv om der stadig mangler en afdeling, der afvikles om en uge ved Kjellerup i det midtjyske.

Holm og Mørup må erkende, at når der er afviklet 3 DM afdelinger og de ikke har vundet nogen af dem, så er det svært at forsvare et mesterskab. Nu går de benhårdt efter en sejr i den sidste afdeling, for kun med en sejr kan det blive til DM-sølv.

Selv om Nordsjællandske Hansen og Johansen har lagt sig i spidsen, er mesterskabet endnu ikke afgjort. Ikast brødrene Harald og Jan Søndergaard kan med en sejr i sidste afdeling stadig nå guld, men de er afhængig af resultatet for Hansen og Johansen. Et ligger dog fast, vinder Søndergaard brødrene ikke, går guldet til det nordsjællandske mandskab for første gang nogensinde.

Struer havde endnu et mandskab til start på Møn. Morten Jäger og Bent Mikkelsen havde 5 fejlkørsler, der hver udløste 25 strafpoint og sluttede på en 6. plads i Mesterklassen og er dermed ude af medaljekampen i dette års DM.

I alt 6 forskellige mandskaber har en teoretisk medaljechance forud for sidste DM afde-ling.

DM løbet på Møn blev i øvrigt afviklet helt efter Corona reglerne. Der var ikke etableret samlingssted for hverken start eller mål, og korrespondance mellem arrangørerne og deltagerne forgik elektronisk. Efter mandskaberne havde afleveret kontrolkortet efter lø-bet blev de sendt hjem og bedt om at følge resultatudregningen via elektroniske medier. Forsamlingsrestriktionerne kunne derfor nemt overholdes.

Resultat Tour de Møn, Sydsjællands Automobilsports Klub lørdag den 31. oktober 2020. 3. afdeling af DM i bilorientering:

Pl.TeamPoint
Nr. 1Bjarne Hansen - Jan Johansen, Frederikssund30 strafpoint
Nr. 2Børge Holm - Jørn Mørup Thy / Struer51 strafpoint
Nr. 3Harald Søndergaard - Jan Søndergaard, Ikast92 strafpoint
Nr. 6Morten Jäger - Bent Mikkelsen, Struer153 strafpoint

DM stilling efter 3 afdelinger:

Pl.TeamPoint
Nr. 1Bjarne Hansen - Jan Johansen, Frederikssund147 point
Nr. 2Harald Søndergaard - Jan Søndergaard, Ikast144 point
Nr. 3Børge Holm - Jørn Mørup Thy / Struer142 point
Nr. 4Poul Brøndum - Egon Brøndum, Randers137 point
Nr. 8Morten Jäger – Bent Mikkelsen, Struer 133 point

Struer & Omegns Motor Sport
Jørn Mørup, Formand

 

Reklamer

Yokohama Advan dæk


H.I. Auto


Bruno Hansen Motorsport