WRC   24/01/22

Fords nye rallybil vinder Monte Carlo Rally
World Rally ChampionshipFords nye hybrid rallybil levede op til de høje forventninger, da det første rallyløb blev kørt i weekenden i Monte Carlo. Med rallylegenden Sébastien Loeb bag rattet kom M-Sport Ford Puma Hybrid Rally1 hurtigst i mål med en føring på 10,5 sekunder.


(Foto: Ford Motor Company)

Der var kamp om førstepladsen, da Fords M-Sport Ford Puma Hybrid Rally1 debuterede i sæsonens første løb. Året igennem kæmpes der om VM-titlen, og med sejren i går er Sébastien Loeb og resten af Ford M-Sport Teamet kommet forrygende fra start.

Det er da også erfarne kræfter, der sidder bag rattet i Fords første rallybil med en hybrid drivlinje. Udover at kunne kalde sig vinder af løbet i går, kan den 47-årige franskmand Sébastien Loeb samtidig kalde sig den ældste vinder af en VM-afdeling i sportens historie. Fords erfarne Sébastien Loeb kæmpede især mod sin landsmand og rival fra Toyota, Sébastien Ogier, men formåede at overtage føringen i næstsidste hastighedsprøve og kom i mål med en føring på 10,5 sekunder.

Partnerskabet mellem Ford og M-Sport har foruden gårsdagens sejr været med til at sikre intet mindre end syv mesterskaber og mere end 1.500 topplaceringer indenfor motorsporten. Her har ikoniske rallybiler som M-Sport Ford Fiesta WRC og Ford Focus RS WRC været med til at skabe historie, og med den succesfulde debut til den nye M-Sport Ford Puma Hybrid Rally1 ser denne sæson lovende ud.


(Foto: Ford Motor Company)

Elektrisk motor med ekstra ydelse
Den nye Ford Puma Hybrid Rally1 er Fords første konkurrencebil, der er udstyret med næste generations hybrid drivlinje, der opfanger al energi, som normalvis ville gå tabt i forbindelse med eksempelvis opbremsning. Bilen opfanger energien i sit 3,9 kWh batteri og kan bidrage med ekstra ydelse til den prisvindende 1,6 liters EcoBoost benzinmotor.

Bilen kan også køre på ren el mellem etaperne i et rallyløb, og batteriet oplades på bare 25 minutter ved hjælp af en ekstern energikilde som for eksempel en ladestander.

Ford Motor Company


Læs mere om:
  • Sebastien Loeb

  •  
    Reklamer

    H.I. Auto


    Yokohama Advan dæk


    Bruno Hansen Motorsport