DM Rally   06/09/22

Ib Kragh: ”Vi skal i top 3”
I den kommende weekend deltager Ib Kragh og Ditte Kammersgaard i deres anden DM-start med IK Motorsports nye Hyundai i20N Rally2. Første DM-løb var Au2Parts Rally Himmerland, hvor de dels sikrede sig DM-guld i disciplinen rallyshow, dels sluttede på en andenplads generelt. Siden har rallykøreren fra Juelsminde deltaget i et nordtysk rally og tre afdelinger af Yokohama-mesterskabet for at blive mere dus med den nye rallybil.

”Det sidste løb kørte vi søndag i Ringkøbing, hvor vi endte med at vinde alle fire heats og sejre generelt,” siger Ib Kragh.

”Det gjaldt primært om at få bilen mere ind under huden. Ved det første heat i Ringkøbing kørte bilen lidt mærkeligt, men et par nye fordæk ændrede på det, for så kom der mere greb i bilens forende. Vi eksperimenterede med nogle forskellige ting, og til sidst kørte bilen, som jeg gerne ville have den til at gøre.”

”Vi vinder med 22-23 sekunder over Jan Pedersen og med Håkan Oddshamar på tredjepladsen. Begge kørte i Rally2-biler. Det var en god dag, hvor min protege Morten Fuhlendorff blev toer i sin klasse og fik eksperimenteret med nogle ting på sin rallybil.”


Efter et tysk løb og tre Yokohama-sprints skal Ib Kragh og Ditte Kammersgaard atter kæmpe om DM-point.

En ting er de kompakte rallysprints. Noget andet er det forestående Sydhavsrally med 135 km hastighedsprøver fordelt på fem forskellige hastighedsprøver, som alle skal køres to gange.

”Hvis det forbliver tørt, har vi en rigtig god opsætning,” siger Ib Kragh om løbet, der har base i Nykøbing Falster. "Lolland og Falster er kendetegnet af at være et forholdsvis fladt område, og det er har også været flade områder, jeg hidtil har kørt Hyundaien på. Men det bliver selvfølgelig noget andet, hvis der kommer regn, for det har vi endnu ikke haft lejlighed til at prøve Hyundaien i...”

Sydhavsrally er et internationalt løb, og derfor er det ikke blot de sædvanlige rivaler, som Ib Kragh og Ditte Kammersgaard kommer til at møde.

”Denne gang deltager også to norske kørere – Lars Martin Stensbøl i en Ford Fiesta Rally2 og Trond Sveinsvol i en Citroën C3 Rally2,” fortæller Ib Kragh. ”Sidstnævnte har jeg kørt imod i mine yngre dage, og han har altid været en god chauffør. Men det bliver mere Marco Gersager, Kenneth Madsen og Kim Madsen, jeg skal holde øje med. Vi skal i top 3.”

IK Rally Racing


Læs mere om:
 • Ditte Kammersgaard
 • Ib Kragh
 • IK Rally Racing
 • Nykøbing F
 • 10/09/22 - Nykøbing F - DM Rally - DM

 •  
  Reklamer

  H.I. Auto


  Yokohama Advan dæk


  Bruno Hansen Motorsport