Rally Sprint   21/09/22

53 biler til rally i Vinderup
Motorklubberne i Struer og Lemvig er sammen om at arrangere rallyløb i Vinderup.

Struer & Omegns Motor Sport (SOMS) står sammen med Lemvig & Omegns Motor Sport (LOMS) lørdag den 24. september som arrangører af et rallyløb i Vinderups industrikvar-ter med deltagelse af 53 mandskaber. Deltagerne er en blanding af både lokale men og-så flere biler fra den danske rallyelite.


Stoholm kører Jan Petersen og hans codriver Jeannette Kvick er et af de mest erfarne mandskaber i deres lynhurtige Peugeot 208 T16 R5.
(Foto: Allan POST)

Rally løbet er den 4. og sidste afdeling af en rally turnering der bliver kaldt Yokohama Mesterskabet Vest. Som navnet angiver afvikles turneringen i det vestdanske. Der afvik-les en tilsvarende turnering på Sjælland og når sæsonen er omme bliver de bedste fra de to turneringer inviteret til en landsfinale.

Det er første gang motorklubberne i Lemvig og Struer er gået sammen om at arrangere en afdeling og derfor også første gang industrivejene ved Vinderup skal bruges til et helt rally arrangement.

Rallyet er arrangeret således at deltagerne gennemkører den samme hastighedsprøve 2 gange om formiddagen. Efter middagspausen vendes prøven om inden den 2 gange køres modsat vej rundt som om formiddagen. På den måde når deltagerne op på 7 km hastighedsprøve pr. heat og i alt ca. 28 km.

Med 53 biler bliver der masser af se på, for de der gerne vil være tilskuer.

Hastighedsprøven er en rundstrækning på Nr. Bjertvej, Parallelvej og Industrivej i Vinde-rup. Rundstrækningen er ca. 2 km lang og skal gennemkøres 3½ omgang pr. heat.

Første bil starter kl. 10 lørdag formiddag, og bortset fra en middagspause midt på dagen køres der rally indtil alle biler har været igennem banen 4 gange og dermed har kørt 28 km hastighedsprøve.

Blandt de allerede tilmeldte er der flere rigtig skrappe biler. Således er der ikke mindre end 3 tilmeldte i en Peugeot 208 T16 R5. Blandt dem lokale Carsten Jensen fra Tvis, der kører sin første sæson i Peugeot. En anden deltager i en tilsvarende Peugeot er Stoholm ægteparret Jan Petersen og Jeannette Kvick. Codriver Jeannette Kvick er nok den codri-ver i Danmark der kører mest rally i løbet af en sæson. Udover at guide ægtefællen igen-nem i danske rallyløb deltager hun som codriver for flere internationale kørere til rallyar-rangementer rundt i Europa.

Der er også lokalt islæt til rallyet i Vinderup. Mads Kudsk der deltager i en BMW E 36 323 TI er fra Vinderup men stiller op for Lemvig og Omegns Motor Sport. Der er ingen tvivl om at Mads Kudsk vil forsøge at køre en god placering hjem foran hjemmepublikummet.


Mads Kudsk stiller til start i en BMW E 36 323 TI. Mads Kudsk stiller op for en af de arrangerende klubber, Lemvig og Omegns Motor Sport, men er bosiddende i Vinderup, så han vil helt sikkert gerne levere et godt løb på hjemmebane.
(Foto: Allan POST)

En anden lokal, der altid har gode chancer for at vinde i sin klasse er Holstebro mand-skabet Jens Kr. Jensen og Svend Åge Nielsen der deltager i en efterhånden 28 år gam-mel Peugeot 106 Kit Car.

Løbsleder for arrangementet, Niels Holst fra Struer & Omegns Motor Sport kan konstate-re, at arrangørerne har mødt rigtig stor velvilje fra de lodsejere, der bor eller har virksom-hed ved hastighedsprøven i Vinderup. Når der køres hastighedsprøve med høj hastighed kan lodsejerne naturligvis ikke køre ind og ud fra deres ejendomme, så de har givet tilla-delse til at motorklubberne kan spærre det hele af på dagen.

Ud over lodsejertilladelser har Politiet, Holstebro Kommune og Dansk Automobil Sports Union godkendt arrangementet.

I dagene op til rallyet kan man se deltagerliste og oversigt over prøven på www.soms.dk

f/Struer & Omegns Motor Sport
Jørn Mørup, Formand


Læs mere om:
 • Vinderup
 • 24/09/22 - Vinderup - Rally Sprint

 •  
  Reklamer

  Yokohama Advan dæk


  H.I. Auto


  Bruno Hansen Motorsport