DM Rally   01/10/23

Nielsen og Brodersen kørte sig til endnu et Danmarksmesterskab
Frank Nielsen, Odder og co-driver Per Brodersen fra Stauning kunne lørdag, den 30. september føje årets 2. Danmarksmesterskab til CV’et. Tilbage i august vandt de Danmarksmesterskabet i rallysprint 2023, da det blev kørt i Aalborg. Dermed snuppede i ”the double” i årets mesterskabsserier.


Danmarksmesterskabet i klasse DM3 er her indenfor rækkevidde i årets 5. og sidste afdeling af mesterskabsserien
(Foto: rallypics.dk – Viggo Johansen)

Der var spænding til sidste afdeling, Stoholm Rally, som fredag, den 29. og lørdag, den 30. september skulle køres omkring Stoholm vest for Viborg. Før løbet førte teamet foran konkurrenterne Torben Nielsen, Juelsminde og Anders Clausen, Silkeborg i en hurtig ældre Toyota Corolla AE86, men skulle gennemføre for at være sikre på mesterskabet.


Frank Nielsen og Per Brodersen i den 15 år gamle Citroën C2R2 Max kunne føje endnu et Danmarksmesterskab til CV'et
(Foto: rallypics.dk – Viggo Johansen)

Fredagens fire hastighedsprøver blev kørt i mørke og regnvejr. En af aftenens hastighedsprøver indeholdt mange kilometer grusveje. Kombinationen af mørke, regn og grus er en af Frank Nielsens favoritdiscipliner, så her blev der givet gas, og grundlaget for den samlede sejr i Stoholm Rally blev lagt i de mørke timer.

Lørdag blev der kørt yderligere ni hastighedsprøver, hvoraf ca. 20% var på kommunale grusveje i området. På den første halvdel af lørdagens etaper blev forspringet til mesterskabskonkurrenten udbygget, så der i slutningen af løbet kunne køres defensivt for at sikre Danmarksmesterskabet.

Efter en tur på målrampen, hvor pokalerne for dagens klassesejr blev uddelt, kunne Frank Nielsen og Per Brodersen ved aftenens gallafest i Stoholm stille sig øverst på podiet og modtage Dansk Automobil Sport unions guldmedaljer for Danmarksmesterskabet i klasse National DM3.


Dagens førsteplads klasse DM3 i Stoholm Rally gav point nok til et samlet Danmarksmesterskab i klassen
(Foto: rallypics.dk – Viggo Johansen)

Den ”gamle” Citroën C2R2 Max skal nu have en grundig rengøring, så den hen over vinteren kan blive adskilt og serviceret, så den er klar til sæson 2024. Hvad der skal ske i 2024 tages der beslutning om i løbet af vinteren, mens mesterskaberne for 2023 nydes.

FN-Rally

rallypics.dk
Viggo Johansen


Læs mere om:
 • Frank Nielsen
 • Viborg
 • 30/09/23 - Viborg - DM Rally

 •  
  Reklamer

  H.I. Auto


  Bruno Hansen Motorsport


  Yokohama Advan dæk