Rally   16/10/23

Den hurtige Falckmand fra Odder er med i ny motorsportsbog
Odder-knægten: Preben Kristoffersen - kælenavn: Preben K - har haft en livslang karriere i motorsporten, hvilket nu bliver fejret i bogen: HELTE I STANDARDBILER – DEL 2. Preben K er anden generation af de danske banesportskørere, som prægede frontresultaterne i ind- og udland efter etableringen af FDM Jyllandsringen og Ring Djursland.


Preben K’s halve liv har været motorsport i mange afskygninger

- I 1970 gik startskuddet til mange års frontresultater på asfalt- og jordbanerne, oplyser Preben Kristoffersen. – Jeg fik hurtigt tilnavnet – Den hurtige Falckmand fra Odder. Jeg var på dette tidspunkt værkfører hos Falck i Aarhus, og var ansvarlig for det kørende redningsmateriel. Samtidig var jeg uddannet redder, og blev derfor flittigt anvendt som back up ved de store redningsaktioner.


Preben Kristoffersen kunne i 1983 fejre sin 5. DM-titel i dansk motorsport. Til venstre ses en stolt datter: Stinne
(Foto: Morten Alstrup)

Jobbet betød samtidig en speciel aftale: - Jeg kørte ikke en eneste meter med BLÅ BLINK i redningskøretøjerne. Det var godt nok før sociale medier på Internettet og Facebook, men jeg ønskede ikke at skabe fnidder for Falck og motorsporten, såfremt nogen klogede i et trafikuheld under udrykning, hvor jeg evt. var involveret som chauffør.


Preben Kristoffersen kørte gennem flere baneløb i en tidligere fabriksbygget BMW 320i, som havde tilhørt Formel 1-stjernen: Ronnie Peterson

Udrykningerne var i sagens natur ofte præget af et højt stress-niveau: - Som et lille eksempel var jeg kommet af sted med olie-indsmurte hænder, hvilket blev kommenteret af overlægen på skadestuen. Han pointerede den manglende hygiejne, men min makker kom med en lille usandhed om, at vi var punkteret på vej til hospitalet, og der for måtte skifte hjul. Herefter havde vi altid en dunk Swarfega-håndrens med i handskerummet……


Preben Kristoffersen (t.v.) har deltaget 10 gange i Int. Rallye Monte Carlo Historique

Bogudgivelsen foregår fredag d. 20. oktober hos BOG & IDE i Odder. Om formiddagen (10-12) med bogreception, hvilket om eftermiddagen (14-16.30) følges op af Åbent Hus i Preben K’s imponerende showroom på Rønhøjvej 18 i Odder.

- Preben har en imponerende hukommelse, konstaterer den mangeårige ven Knud Hedegaard. – Samtidig er der gået en stand upper tabt i ham, idet han mestrer evnerne til at give anekdoterne et humoristisk og interessant tvist.


Preben Kristoffersen fik come back i baneløbene med sin Mazda RX7 (med wankelmotor) i Classic Race Aarhus

Preben Kristoffersen har deltaget elleve gange i det legendariske Int. Rallye Monte-Carlo Historique i en - højrestyrede - Austin Mini Cooper: - Vi har fået enkelte grin af, når forbipasserende bilister kikker lidt mærkeligt, når Knud vinker med begge hænder samtidig i venstresædet! Rallybilen kan naturligvis beundres på matriklen sammen med min Mazda RX7 - med wankelmotor(!), som jeg har deltaget flere gange med i Classic Race Aarhus.

Preben Kristoffersen er femdobbelt dansk mester i rally og baneløb.


Motorsports-venner får lejlighed til at besøge det flotte showroom hos Preben Kristoffersen

Åge Keseler Kirketerp


Læs mere om:
 • Preben Kristoffersen
 • Helte i standardbiler - Del 1
 • Helte i Standardbiler - Del 2

 •  
  Reklamer

  H.I. Auto


  Yokohama Advan dæk


  Bruno Hansen Motorsport