Rally Sprint   18/10/23

Kom til Stignæs og oplev intens motorsport
Lørdag den 28. oktober er sidste gang i år, man på Sjælland kan opleve nogle af landets hurtigste rallybiler i aktion. Det sker, når Slagelse Auto Sport afvikler årets finale i Yokohama-mesterskabet. På arealet ved og omkring det gamle Stigsnæsværk mødes de rallykørere, som har kvalificeret sig via Yokohama-turneringen i Vestdanmark, med de konkurrenter, som har været de bedste i den tilsvarende turnering i Østdanmark.

”Kom til Stignæs og oplev fire timer med intens motorsport.” Sådan lyder det fra Anders Lysen, Sorø, som selv er blandt deltagerne ved landsfinalen. Som han har været så mange gange før.

”Jeg har i en lang årrække deltaget i de sjællandske Yokohama-løb, for det er bare en fed måde at køre rallysprint på. Vi kører fire heat, og kampen er så tæt, at der ikke er plads til nogen som helst fejl, hvis du vil gøre dig forhåbninger om at vinde. Det er det, som gør det spændende at deltage i, men også spændende at følge som tilskuer.”


Ved Stigsnæsværket kan du lørdag den 28. oktober opleve rallybiler på tæt hold

Deltagerne skal kæmpe mod stopuret på en såkaldt rundbane på det gamle Stigsnæsværks arealer, hvor de i hvert heat skal køre flere omgange. Hvert heat har en længde på godt 10 km, og selv om deltagerne skal tilbagelægge fire heat, bliver der ikke tale om rutinekørsel for dem.

”To heats skal køres med uret, to mod uret, så vi kommer faktisk til at opleve to vidt forskellige hastighedsprøver, selv om det er de samme veje, vi skal køre på,” siger Anders Lysen. ”Det giver nogle udfordringer for mig som chauffør, men også for min kone Linda, som jeg denne gang har med som co-driver. Hun skal læse de noter op, som vi sammen har lavet under forberedelserne.”

Det er gratis at overvære rallysprintet på Stigsnæsværkets arealer. Første heat starter lørdag klokken 10.00, og midt på eftermiddagen forventer man at have afsluttet fjerde og sidste heat.

Lysen Biler


Læs mere om:
 • Anders Lysen
 • 28/10/23 - Rally Sprint

 •  
  Reklamer

  Yokohama Advan dæk


  H.I. Auto


  Bruno Hansen Motorsport