Bilorientering   05/11/23

2 sæt DM-medalje til Struer klub
Der stod Struer & Omegns Motor Sport på 2 af de officielle sæt DM medaljer, der lørdag blev delt ud ved afslutningen på årets DM sæson.
DM-guld i bilorientering går for 11. gang til Børge Holm, Thisted og Jørn Mørup, Struer. DM bronze til Morten Jäger – Bent Mikkelsen, Struer

Det var Kjellerup & Omegns Motorklub der lørdag stod som arrangør af den 6. og dermed sidste afdeling om årets Danmarks Mesterskab i bilorientering. Løbet blev kørt ved Ejstrupholm i det midtjyske.


DM Guld: Børge Holm, Thisted (t.h.) og Jørn Mørup, Struer fik lørdag overrakt makkerparrets i alt 11. sæt DM guldmedaljer i bilorientering. Struer klubben fik yderligere 1 sæt bronzemedaljer.

Danmarks Mesterskabet afgøres ved at indregne point fra de 4 bedste resultater ud af i alt 6 afdelinger i løbet af året.

De regerende Danmarks Mestre fra 2022, Børge Holm, Thy Motor Sport, Thisted og Jørn Mørup, Struer og Omegns Motor Sport kunne efter sejre i de 4 første afdelinger ikke nås i den samlede stilling uanset resultatet i sidste afdeling. Det betød derfor mindre, at Thisted/Struer mandskabet måtte nøjes med en 3. plads i sidste afdeling. I det hele taget viste det sig, at den samlede stilling ikke blev ændret i den sidste afdeling. Danmarks mestrene fra 2020, Leon Spiegelhauer og Jan Johansen fra Frederikssund, der inden sidste afdeling lå på sølvpladsen, bevarede med en 2. plads i lørdagens afdeling deres samlede sølvmedaljer.

Struer mandskabet Morten Jäger og Bent Mikkelsen måtte nøjes med en skuffende 8. plads i DM løbet ved Ejstrupholm, men resultaterne fra de første 4 afdelinger var nok til, at Morten Jäger og Bent Mikkelsen kunne gentage sidste års DM bronze-medaljer.


Jager Mikkelsen: Morten Jäger og Bent Mikkelsen gentog sidste års DM bronze medaljer. Næste weekend gælder det NM. Med en sejr og en 3. plads i de 2 finske afdelinger er Struer mandskabet stadig med i medaljekampen, men også her er kravet vind eller forsvind. Sejre i begge de svenske afdelinger kan bringe NM-guldet til Struer.

I de lavere klasser køres der om Dansk Automobil Sports Unions mesterskaber. Og i den næsthøjeste klasse, A-klassen kunne Lars Palle, Grindsted og Poul Bo Madsen fra Struer med en 5. plads ikke gentage sidste års DM-sølvmedaljer. Grindsted / Struer mandskabet blev samlet nr. 5 i A-klassen.

Med løbet ved Ejstrupholm er de hjemlige turneringer ved at være afviklet. Det Jysk Fynske Mesterskab mangler fortsat en afdeling, der afvikles om 2 uger, her er det eneste, der er afgjort, at Holm og Mørup også kører med guldet i den turnering, også her har Holm og Mørup allerede vundet 4 af de kørte afdelinger.


Vind eller forsvind: Kravet er klart inden finalen i Nordisk Mesterskab næste weekend i Sverige. Børge Holm og Jørn Mørup, der her stempler ind ved en rutekontrol, skal vinde begge de 2 sidste afdelinger for at vinde det Nordiske Mesterskab.

10 danske hold til Nordisk Mesterskab i Sverige næste weekend
For de danske tophold venter derimod at få afgjort kampen om det Nordiske Mesterskab. Her afvikles de sidste 2 afdelinger i Sverige i den kommende weekend. For 3 af de 10 danske mandskaber, der kører med om dette mesterskab gælder at de stadig, om ikke andet, så i hvert tilfælde teoretisk, har chancer for at vinde NM-guldet. For både Morten Jäger – Bent Mikkelsen og Børge Holm - Jørn Mørup gælder, at det er vind eller forsvind. De har begge det udgangspunkt, at skal det blive til et Nordisk Mesterskab skal begge de 2 sidste afdelinger vindes. Det kan af gode grunde ikke lade sig gøre, at de begge vinder begge løb, så der bliver kamp om placeringerne. Bedste kort på hånden, set med danske briller har de forsvarende Nordiske Mestre, Ikast brødrene Harald og Jan Søndergaard, der kan "nøjes" med en 1. og en 2. plads i de 2 sidste afdelinger og så stadig slutte med NM-guldet.

Børge Holm og Jørn Mørup kom ellers bedst fra land, da de vandt begge de danske afdelinger i foråret. Siden er de 2 finske afdelinger afviklet er her var det de 2 andre danske tophold, Jäger – Mikkelsen og Brdr. Søndergaard, der tog en sejr hver, mens Holm og Mørup måtte nøjes med 2 fjerde pladser.

3 finske og 1 svensk mandskab kan også stadig nå guld medaljerne, så i alt 7 hold kan stadig nå at blive Nordiske Mestre, men alt afhænger af resultaterne i de resterende afdelinger, der afvikles fredag og lørdag.

Resultat, Ejstrupholm - løbet 2023 – DM 6
Kjellerup & Omegns Motorklub – lørdag den 4. november 2023.
Sjette og sidste afdeling om Danmarks Mesterskabet i bilorientering. 36 deltagende mandskaber.

Nr. 1 Erik Rasmussen, Frederikssund – Jan Søndergaard, Ikast 68 Strafpoint
Nr. 2 Leon Spiegelhauer – Jan Johansen, Frederikssund 76 Strafpoint
Nr. 3 Børge Holm, Thisted – Jørn Mørup, Struer 94 Strafpoint
Nr. 4 Bjarne Andersen – Bernd Thrysøe, Aarhus 97 Strafpoint

DM-slutstilling
Guld Børge Holm, Thisted – Jørn Mørup, Struer 200 point
Sølv Leon Spiegelhauer – Jan Johansen, Frederikssund 192 point
Bronze Morten Jäger – Bent Mikkelsen, Struer 187 point

Struer & Omegns Motor Sport


 

Reklamer

Bruno Hansen Motorsport


Yokohama Advan dæk


H.I. Auto