Dansk Super Rally   23/04/24

Venning Motorsport på andenplads i DSR med fin klassesejr
Casper Venning og Kristian Birk fik banket rusten af i årets første DM-runde
Det er med en god fornemmelse, at Casper Venning og Kristian Birk, Herlufmagle/Ringsted, kan se tilbage på årets første runde af Dansk Super Rally 2024 og opgøret om det danske mesterskab i rally, fordi de vandt deres klasse, men også sluttede på en total tredjeplads i Rally Yding nord for Østbirk og nu er på andenpladsen i DSR-turneringen.

Den gode fornemmelse skyldtes også, at de fra starten havde et godt flow i deres Renault Clio R3T på trods af, at det var deres første rally sammen siden Rally Vestsjælland i maj 2023 og for Kristian Birk hans første rally siden da.


Kristian Birk og Casper Venning trådte i karakter med deres klassesejr og generelle tredjeplads efter en længere periode uden rally
(Foto: Morten Dam)

Casper kørte heller ikke selv en fuld sæson i fjor, men kørte dog foruden DM2 også sammen med senior John Venning i Dansk Super Rally Shorts finalerunde. Ellers blev det kun til rallysprint og i dette forår til en rallytest i Roskilde.

Casper Venning har efter Rally Yding kommenteret situationen således:
- Med føringen i RC4-klassen har vi noget at arbejde videre på. Vi var forberedt på nærkamp med Lasse Karlshøj/Isabell Kvick og Martin Johansen/ Finn Thomsen, begge i Peugeot 208 Rally4, så målsætningen var at holde dem på afstand, hvilket lykkedes.


Konkurrenterne måtte se sig slået af Casper Venning og Kristian Birk i den hurtige Renault Clio R3T. Forkerte dæk på pjaskvåd asfalt er ikke optimalt, men i pausen fik de skiftet til regnvejrsdæk og kørte på dem resten af vejen til mål.
(Foto: Morten Dam)

Casper Venning og Kristian Birk vandt klassen og sluttede som nummer tre generelt i tiden 33.07,2 foran Karlshøj/Kvick i tiden 33.23,7 og Johansen/Thomsen i tiden 33.54,5, så det var sekunder, som adskilte kombattanterne. Det trækker op til en tæt klassekamp i år.

- Vi kunne nok have kørt endnu hurtigere, men på SS5 og SS7 blev vi sinket af en forankørende deltager, som glemte at se i sine spejle og give plads. Det kostede os nok omkring et halvt minut, forklarer Casper Venning, og tilføjer:
- Der var mange udfordringer både med teknisk krævende hastighedsprøver og problemer med de såkaldte slow-zoner, hvor der skal køres med nedsat hastighed, men også på grund af skiftende vejrlig, så vi måtte køre nogle pjaskvåde prøver uden regnvejrsdæk, som vi først fik monteret midtvejs i rallyet og kørte resten af vejen på dem.


Casper Venning og Kristian Birk stempler ind ved målkontrollen efter en vellykket indsats i Rally Yding
(Foto: Morten Dam)

I den samlede stilling efter første runde af Dansk Super Rally 2024, indtager Casper Venning og Kristian Birk med 54 point nu andenpladsen efter de tidligere DSR-vindere Kenneth Madsen og Mette Felthaus, Ruds Vedby/Horsens, med 59 point.

Så Venning og Birk har god grund til at være tilfredse med resultatet deres indsats i det jyske åbningsløb.


Trods besvær med slow-zoner, trackingsystem, annullering af prøver etc. er Casper Venning og Kristian Birk nu på en samlet andenplads i Dansk Super Rally 2024.
(Foto: Morten Dam)

Morten Dam - autoMOTIV/specialpress


Læs mere om:
 • Yding
 • 20/04/24 - Yding - Dansk Super Rally - DM

 •  
  Reklamer

  Bruno Hansen Motorsport


  Yokohama Advan dæk


  H.I. Auto