Dansk Super Rally   24/04/24

Simon Vallentin overhalede vinderen - men tabte alligevel
Problemer med virtuelle chikaner og trackingsystem
Simon Vallentin var stærkt kørende i Rally Yding, som var første runde af Dansk Super Rally 2024, og var midt i en hæsblæsende fartduel med Kenneth Madsen og Ib Kragh, da chancen for en totalsejr forsvandt i en regntung luft, fordi en prøve blev slettet og fordi han og co-driver Peter Egholm efter en konkurrents protest blev straffet for en fejl ved en tidskontrol.


Simon Vallentin og Peter Egholm havde fart på og var flyvende, men mistede chancen for en sejr i DSR-turneringens første runde
(Foto: Morten Dam - specialpress@gmail.com)

Efter de første to ud af ialt otte hastighedsprøver havde Kenneth Madsen og Mette Felthaus fra Team Glad Sport et forspring på 13,3 sek., men Vallentin og Egholm fik på de følgende seks prøver sat tempoet op i deres Hyundai i20N Rally2 og reducerede prøve efter prøve konkurrenternes forspring. På dagens femte hastighedsprøve, en godt 16 kilometer lang og regnvåd rundbane, fik de med en overhaling skåret yderligere ned på rivalernes forspring i Citroën C3 Rally2.


Simon Vallentin og Peter Egholm overhalede konkurrenterne, men fik ikke noget ud af det, da prøven blev slettet på grund af fejl ved det elektroniske tracking-system
(Foto: Morten Dam - specialpress@gmail.com)

- Vi var også hurtigste RC2-bil på de sidste tre prøver, men fik undervejs at vide, at løbsledelsen havde slettet den femte prøve. Det spolerede koncentrationen, for dermed mistede vi chancen for at distancere os fra konkurrenterne. Senere blev vi efter en protest tillige straffet med fem minutter for en fejl ved en tidskontrol på SS6, hvilket satte os helt ud af spillet, så vi sluttede sidst i klassen og som nummer 17 generelt. Alt i alt blev Rally Yding en frustrerende, skuffende og bitter sæsonstart for os på trods af en intensiv forberedelse og indsats af vort serviceteam og med samarbejdet i bilen, fastslog Simon Vallentin efterfølgende.


Simon Vallentin og Peter Egholm i mål til et frustrerende og bittert slutresultat
(Foto: Morten Dam - specialpress@gmail.com)

- Rallyet var for så vidt godt med gode og udfordrende prøver, men der var på ny problemer med de såkaldte virtuelle chikaner og RallySafe-systemet, som skal kontrollere, at hastighedsbegrænsning på afmærkede steder overholdes. Da rallysporten er baseret på frivillig indsats, bliver kritik ildeset, men når tilfældige fejl med de virtuelle chikaner og det elektroniske RallySafe-system kan få afgørende indflydelse på udfaldet af deltagernes indsats, investeringer og resultater, må det det selv af frivillige kunne forventes, at de som arrangører og officials lever op til deres ansvar, tilføjer Simon Vallentin.


Simon Vallentin
(Foto: Morten Dam - specialpress@gmail.com)

At Simon Vallentin blev distraheret og siden straffet for fejlen på SS6 er med hans egne ord superærgerligt, men regulært. Det er tilfældige og uforudsigelige fejl med chikane-systemet, uoverensstemmelser mellem angivelser og markeringer i rutebog og terræn samt mangel på faktadommere ved chikaner, kritikken er rettet imod.


Peter Egholm
(Foto: Morten Dam - specialpress@gmail.com)

- Vi har forberedt os på et tæt opgør om mesterskabet i DSR-turneringen, men vil med weekendens resultat få sværere ved at gøre os gældende med mindre konkurrenterne også rammes af uheld. Forhåbentlig kan vi i resten af sæsonen slippe for yderligere problemer med virtuelle chikaner og trackingsystemet RallySafe, sluttede Simon Vallentin.


(Foto: Morten Dam - specialpress@gmail.com)

Morten Dam - autoMOTIV/specialpress


Læs mere om:
 • Simon Vallentin
 • Yding
 • 20/04/24 - Yding - Dansk Super Rally - DM

 •  
  Reklamer

  Yokohama Advan dæk


  Bruno Hansen Motorsport


  H.I. Auto