Super 2L Danmark   04/10/24

Alt er muligt i årets Grand Prix Tours Super 2L
Super 2L DanmarkIntet er afgjort på forhånd inden weekendens finale på Padborg Park
Tredje sæson i Grand Prix Tours Super 2L-klassen nærmer sig sin afslutning. I weekenden køres finalen på Padborg Park, og der er lagt op til en meget nervepirrende finale, hvor intet er afgjort omkring, hvem der skal have pokalen med de største ører.

Otte kørere har teoretisk mulighed for at vinde mesterskabet i klassen for de hurtige racerbiler. Seks af dem er med i medaljekampen, og fire af dem har reelle muligheder for at tage titlen i Grand Prix Tours Super 2L.

Kan man forlange mere, når det kommer til spænding og uforudsigelighed?

Kan Frederik Valdemar Schrøder (5) bliver den tredje kører, som vinder titlen i Grand Prix Tours Super 2L. Og den tredje klassedebutant, som gør det.
(Foto: Stumpphoto)

Da den første udgave af Grand Prix Tours Super 2L blev afviklet i 2022, var det Nicolai Nygaard Pedersen, Brønderslev, som tog titlen. Han var i sagens natur debutant i klassen. Men det var Jakob Steffensen, Tjele, også, da han sidste år tog titlen. Og hvem er det så, som fører an op til finaleweekenden på Padborg? Det er Frederik Valdemar Schrøder, Aalborg. Og hvad er han? Debutant.

I takt med at populariteten for klassen er blev større er feltet også vokset, hvorfor det på papiret burde blive sværere at komme ind som ny i klassen og køre sig til en titel. Men det er ikke desto mindre det, som den 27-årige ingeniør har været i gang med. Starten på sæsonen var lidt svær, men i årets tredje løbsweekend var han tæt på at gøre rent bord, hvilket har skabt fundamentet for det, som måske kan blive til en titel for nordjyden, som har mange års erfaring bag sig i Legend Car Cuppen.

Herfra kom Jakob Steffensen også, da han sidste år debuterede i Grand Prix Tours Super 2L og tog titlen. Den kæmper han stadig for at generobre. To finalesejre ud af fem mulige har han scoret, men han skal have mere end sæsonens tredje finalesejr, hvis han skal forsvare titlen. Han er trods alt 30 point efter Frederik Valdemar Schrøder, og der er 100 point at kæmpe om.

Peter Hegelund, Hadsten, og Kevin Brandsborg, Varde, er de to outsidere i kandidatkvartetten til titlen. Begge har haft det, man kan betegne som pendulsæsoner. Enten succes eller fiasko. De er således de eneste to kørere i top 10 i Grand Prix Tours Super 2L, som ikke har skullet fratrække point til den samlede score. Fordi de begge står for tre nulscorer. Finder de formen kan de i weekenden køre sig helt til tops.

Lørdag eftermiddag bliver de første mesterskabspoint uddelt under tidtagningen, mens de tre løb afvikles søndag. De starter henholdsvis klokken 9.25, 14.00 og 14.55, og kan man ikke være til stede på Padborg Park, kan man følge løbene på YouTube-kanalen Dansk Motorsport Live.